AMSAT-UK Satelliet colloquium in Surrey, Engeland

AMSAT-UK Satelliet Colloquium, Surrey, Engeland.

Van vrijdag 29 juli tot en met 31 juli wordt het grote AMSAT-UK satelliet colloquium weer gehouden in Surrey, Engeland. Het colloquium begint zoals elk jaar op vrijdagmiddag om 14:00 uur met een “hands-on” activiteit voor beginners. Op zaterdag en zondag is er weer een uitgebreide programma samengesteld met lezingen en rapportages, dit alles ingedeeld in 2 uur durende ochtend en middag sessies. Daarnaast is er ook het colloquium diner op zaterdagavond.

Tijdens dit colloquium wordt uitgebreid stilgestaan bij de “Tim Peake” mission naar ISS, maar ook onderwerpen als cubsats en vorderingen over de komende geostationaire phase 4 satelliet “Es’hail-2” staan op het programma. Vooral de eisen die het gebruik van een dergelijke satelliet aan het grondstation stellen komen daarbij uitgebreid aan de orde.

Een bijdrage van Hans Blondeel Timmerman, PB2T, als nieuwe “IARU satelliet coordinator” en opvolger van de Zuid Afrikaan Hans van de Groenendaal staat ook op het programma.

Op internet (https://amsat-uk.org/colloquium/) is een schema van de lezingen te vinden. Voor belangstellenden is er waarschijnlijk wel weer een mogelijkheid de nodige lezingen via een live video stream van “BATC.TV” of via “https://www.youtube.com/user/AMSATUK” te volgen.

73’s Bertus

PE1KEH

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.