Contestweekend 7 en 8 juli 2018

Komend weekend worden twee contesten georganiseerd waarvoor ik iedereen wil uitnodigen om mee te doen. Het gaat om:

  1. 144 MHz en hoger contest. Deze contest begint op 7 juli om 14:00u UTC en eindigd op 8 juli 2018 om 14:00 UTC. Dit is de derde contest dit seizoen die meetelt voor de competitie.
  2. Deel 2 van de 50/70MHz contest. Ook deze contest begint op 7 juli om 14:00u UTC en eindigd op 8 juli 2018 om 14:00 UTC. De behaalde punten worden opgeteld bij de punten die behaald zijn in deel 1 van deze contest die in het 3e weekend van juni werd gehouden.

De regels van deze contesten kunt u hier vinden.

Op de website van het agentschap telecom staat voor het weekend een melding van een zendbeperking in de 13cm band (2320 – 2400 MHz) rondom Scheveningen, de locator JO22DC. Klik hier voor dat overzicht.

De competitie van 144MHz en hoger contest ziet er nu als volgt uit. In de sectie A staat Conrad, PA5Y op nr 1 gevolgd door Wim, PA0WMX. Daar zou nog iets kunnen gebeuren. In de sectie B staat de groep PI4GN eenzaam op kop en is het baken op alle banden tot 24GHz. De heren leggen tegenwoordig wel rond etenstijd het hele station ook een uurtje stil om gezellig samen te eten. Dit kost punten.. Toen er meer stations meededen in de sectie B zou dit ook ondenkbaar zijn. Dus graag meer concurrentie in de sectie B. Dit is meer dan welkom.
In de sectie C staat Frank PE1EWR op kop. Op enige afstand staan PA3CGJ, PH4X en PA3HFJ wat punten betreft bij elkaar. In dit groepje kan nog wat schuiven.
In de sectie D zitten de microgolfers en die sectie ziet er ook gezellig uit. Ruim op kop staat Simon, PA0S en op enige afstand gevolgd door Juda, PA0JUS en Theo, PA3AWJ.
En dan de verrassing dit jaar is het het grote aantal deelnemers in de sectie N. In maart was er nog 1 deelnemer, maar dat veranderde is mei snel en kwamen er 7 deelnemers bij. Op kop staat PD4R direct gevolgd door PD1B. In deze sectie kan nog van alles gebeuren.

De uitslagen van de voorgaande contesten in dit jaar kunt u hier vinden.

Je log insturen is voldoende voor deelname. Ik wens alle deelnemers succes komend weekend met veel DX.

73 Rob PE1ITR
VHF contestmanager.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.