Uitnodiging contest seizoen 2018

Hierbij de uitnodiging voor iedereen om mee te doen met de VHF en hoger radio wedstrijden seizoen 2018. De eerste contest begint komende zaterdag 3 maart 2018 om 14:00u UTC en wordt gedurende 24 uur gehouden op de banden 2m, 70cm, 23cm, 13cm, 9cm, 6cm, 3cm, 1.5cm etc. Dit zal dan de eerste wedstrijd zijn in de VERON competitie. Weer een mooie gelegenheid om je spullen uit te proberen want er zal dan weer veel activiteit zijn.
Er geldt voor 2018 een nieuw wedstrijd reglement dat hier kan worden gedownload: Reglement VERON Contest VHF-en-hoger V2018

In grote lijnen zijn de regels hetzelfde als voorgaande jaren. Gewijzigd is de sectie indeling, de 70MHz contest wordt nu tegelijkertijd gehouden met de 50MHz contest en op verzoek is de zomercontest uitgebreid met de 23cm band. Voort zijn de regels in overeenstemming gebracht met de nieuwe IARU contest regels.

Tevens maak ik van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat ik vanaf heden binnen vhf commissie de taak van contest manager vervul en de taken van Gert PG5D overneem. In de komende maand zal de achterstand met de uitslagen van de DAC worden weggewerkt. Daarnaast zal dit jaar de contestrobot verder worden aangepast zodat de logs zoveel mogelijk automatisch worden verwerkt.

73 Rob Hardenberg, PE1ITR

1 antwoord
 1. Theo PA1TK
  Theo PA1TK zegt:

  De eerste contest weer achter de rug, was wel blij met de resultaten 699 qso’s, eh, eh, helaas dan wel op HF !!
  Heb een uurtje of 8 totaal op 144 MHz wat verbindingen gemaakt, echt een maart contest: heel veel qsb en richting UK was er voor mij weinig te doen omdat er die richting meer dan 15 dB ruis op de band stond, weer iets nieuws….we hebben gelukkig een nieuwe VHF contestmanager dus dat kan nu niet meer fout gaan! Suc6 Rob PE1ITR!
  73,
  Theo PA1TK

Reacties zijn gesloten.