Uitslag juli 144MHz en hoger contest gepubliceerd

De uitslag van de juli 144MHz en hoger contest is gepubliceerd. Ook het competitie overzicht is bijgewerkt. De pdf documenten kunt u op deze webpagina vinden.

Alle deelnemers en in het bijzonder de winnaars in iedere sectie en band gefeliciteerd met het behaalde resultaat. De juli editie van de lag in lijn met de eerdere gehouden mei contest. Er zijn wel weer meer deelnemende stations genoteerd. En bij elkaar zijn er door de deelnemers vanuit Nederland ook weer meer verbindingen gemaakt.
Met name het aantal verbindingen op 3.4 GHz en hogere banden lag deze keer een stuk hoger in vergelijking met in vorige contesten dit seizoen.
Het gemiddeld aan kilometers per verbinding lag weer in lijn met de mei contest. Alleen op de 2m en 70cm band werden gemiddelde grotere afstanden overbrugt dan in mei.

Bij de controle van de logs enkele opvallendheden met het verzoek hierop te letten. In veel logs was de datum bij een verbinding niet correct aangegeven. Verbindingen gemaakt op zaterdagochtend om 6:00UTC of zondagavond om 23:00UTC. De contest loopt van zaterdag 14:00UTC tot zondag 14:00UTC.
Ook graag de het verzonden volgnummer netjes in de tijd opnummeren. Ik zag een log dat begon met het uitgeven van volgnummer 012 en toen weer 001 dan weer 010 etc.. En dit ook nog in combinatie met verkeerde tijden. Dit was niet te reconstrueren. De VERON contestrobot heeft hier niet zo’n problemen mee omdat de uitwisselde informatie wordt gechecked, maar ik merkte bij het uitwisselen van de logs dat de robots van de buitenlands collega’s hier een stuk kritischer mee omgaan.
Verder valt op dat de volgende klassieke fouten nog veel voorkomen. 59 noteren terwijl het tegenstation 55 geeft. En met stip bovenaan is in de locator JO loggen terwijl het JN is of andersom. Alle deelnemers die het betreft ontvangen een errorlog ter lering en vermaak.

Ik zie ook dat enkele single operator deelnemers meedoen in verschillende secties op 2m en 70cm. Bijvoorbeeld het log op 2m wordt ingestuurd in de sectie N en het log van 70cm in de sectie C. Besef dat dan de competitiepunten behaald op 2m en 70cm niet bij elkaar op worden geteld. Soms is het handiger voor een hoger aantal competitiepunten om wel in dezelfde hoger sectie in te sturen omdat de behaalde punten binnen een sectie in de competitie uitslag bij elkaar op worden geteld, ook al zou het zendvermogen deelname in de qrp sectie rechtvaardigen. Laat me weten als je in het competitieoverzicht alles naar 1 sectie wil hebben.

73 Rob PE1ITR
VHF contestmanager