VHF QSO Party op 21 en 22 maart 2020

De VERON organiseert op 21 en 22 maart vanaf 08:00 UTC een VHF QSO Party.  U kan dit bericht lezen op de VERON hoofdsite via deze link.

DE VHF QSO Party is uitdrukkelijk geen contest, maar een manier om de activiteit te verhogen. Er mag alleen vanuit thuis worden gewerkt. De VHF QSO Party wordt alleen gehouden op 2m, tussen 144 en 146 MHz. Maar mochten er verbindingen op een hogere band worden gemaakt is dat alleen te prijzen. Het is dan ook niet erg als deze in het log voorkomen. Ze worden gewoon getoond bij de betreffende band.

ADIF

Het log kan alleen in ADIF bestand formaat worden geupload naar de contestrobot. Deze bestanden hebben de extensie .adi. De meeste log programma’s ondersteunen dit formaat standaard. We hebben inmiddels getest met VQlog, N1MM logger+, Tucnak, Ham Radio Deluxe , CQRLOG, WINLOG32, WSJT-X, MSHV en de exports uit deze pakketten kunnen zonder problemen worden geupload.

Het is de eerste keer dat de contestrobot met dit format werkt. Wanneer problemen optreden bij het uploaden, dan een bericht via email naar de VERON VHF Contestmanager. We lossen het dan voor u op!

We hebben gemerkt dat niet bij alle logprogramma’s de vereiste velden in het export bestand voorkomen.  Het kan voorkomen voor dat eigen QTH locator of de eigen Callsign ontbreken. In dat geval heeft u de mogelijkheid om deze in het formulier in te vullen bij het selecteren van het upload bestand.

ADIF staat voor Amateur Data Interchange Format. Meer info op deze website.

Ik kreeg vragen van de contesters waaruit men de indruk had dat EDI VHFREG1 format zou verdwijnen. Voor de duidelijkheid voor de regulier contesten blijf het EDI VHFREF1 format gewoon bestaan en het wordt niet vervangen door ADIF.

Lijst inzenders

Wanneer u het log upload en toestemming geeft voor publicatie komt u in de lijst van inzenders. In de lijst wordt getoond hoeveel verbindingen zijn gemaakt en hoeveel verschillende modi zijn gebruikt. Het is leuk om naast veel verbindingen te maken ook zoveel mogelijk verschillende modes te gebruiken. Hetzelfde station kan meerdere keren gewerkt worden in een schillende mode.

Ook wordt per inzender een kaartje met de gemaakte verbindingen getoond.

 

VERON Afdelingscompetitie

 

Verbindingen gemaakt tijdens de VHF QSO Party tellen ook mee voor de VERON afdelingscompetitie. Ga hiervoor naar de website van de afdelingscompetitie.

 

 

 

Veel plezier met de verbindingen!