Was de 144 MHz en hoger contest succesvol?

Er is weer veel plezier beleefd door de deelnemers van deze contest die in mei plaatsvond.

Naast de (voorlopige) uitslag en de ‘contest comments’ ook andere belevenissen, zoals van Randy PH4X. Deze inspirerende verhalen nodigen uit om toch ook eens mee te doen, al is het maar een korte tijd, een paar verbindingen. Voor je het weet wordt je aangestoken door het virus!

5 antwoorden
 1. Johan PE9DX
  Johan PE9DX zegt:

  ‘t Ja Theo waarom heb je ons niet gehoord, PA1T, in deze contest? Heel simpel we hebben niet meegedaan. Voor het eerst in tig-jaar heeft materiaalpech ons dusdanig parten gespeeld dat we niet uit konden komen. Het hart van ons conteststation weigerde dienst half uurtje voor de contest. Ons schakelsysteem, de sequencer, begon vreemd te doen en na vele pogingen om dit te verhelpen hebben we besloten om niet mee te doen. Het grote gevaar zou zijn dat er nog meer stuk zou kunnen gaan. Jammer maar helaas we hadden één van onze antennesystemen op de vrijdag omgebouwd van horizontaal naar verticaal gestackte antennes. Maar helaas niet kunnen uitproberen, volgende keer zullen we er vast weer bij zijn. Johan-PE9DX.

 2. Ger Visser
  Ger Visser zegt:

  O ja nog iets
  onhebbelijkheid van de pagina.
  Knap stukje werk.
  Als je een fout maakt krijg je keurig een melding.
  Gefopt.
  Je ingetype-te tekst kan je weer helemaal overnieuw doen.
  Best een leuk pesterijtje.

 3. Ger Visser
  Ger Visser zegt:

  Hi,
  citaat : —
  Er is weer veel plezier beleefd door de deelnemers van deze contest die in mei plaatsvond.

  Nou dat is maar betrekkelijk.
  Voor nieuwe stations is er geen pepernoot meer aan.
  Nou ben ik een oud gediende en de tegenvallende aktiviteit zullen we toch eens onder ogen moeten zien.
  Een station op de band noemde vhf-uhf contesten trekken aan een dood paard.
  Nou waren de condities dit weekend ook niet super.
  Maar de Veron/Iaru contesten zijn verworden tot een onderonsje van de vrienden club.
  er straalt helemaal niets meer van uit.
  En als je foto’s van contest stations zie je alleen grijze mannen die de Beatle tijd nog meegemaakt hebben.
  Merkwaardig dat er in de VRZA locator contest met FM meer stations meedoen dan in alle Veron contesten bij elkaar.

  • Chris
   Chris zegt:

   Een aantal aspecten zullen we onder ogen moeten zien.
   Of vhf-uhf contesten een dood paard is weet ik niet. Aan een dood paard moet je niet trekken maar afstappen. Misschien moet het paard wat revalideren of op een andere manier worden ingezet. Zo is er tegenwoordig een 6 uurs regel en bij de IARU zijn besprekingen geweest over secties voor stations met minder dan 100 Watt en één antennesysteem. Juist om het aantrekkelijker te maken voor thuisdeelnemers. Er zijn natuurlijk wedstrijdrijders en toerrijders. Wat is volgens jou nodig om dit paard te revalideren? Bij ‘contesten’ (op deze website) staat iets over verbetervoorstellen indienen. Houden we ons ook voor aanbevolen.
   Goed te horen dat de VRZA locator contest succesvol is. Het gaat immers om de activiteit en het plezier dat men beleeft. Kan prima naast elkaar bestaan, ieder z’n ding.

   Ik zie zelfs mannen die van ver voor het Beatle tijdperk zijn. Wat zegt leeftijd? In onze hobby zijn er nu eenmaal veel ouderen. Dus ook bij contesten. Gelukkig laten die mannen van zich horen (en zien)!

   Uiteraard kijken we uit naar jou bijdrage voor de rubriek VHF-en-hoger in Electron, over hoe je zelf de contest beleefd hebt. Een uurtje meegedaan? Of een compleet station opgebouwd en iedere minuut er uit geperst? Of iets voor de Bandactiviteit rapporten? Activiteit laten zien zorgt voor activiteit!

   Deze reactie is juist niet om te bagatelliseren maar om tot iets constructiefs te komen. Ik neem aan dat jouw opmerking ook dat doel heeft.

 4. Theo PA1TK
  Theo PA1TK zegt:

  Ben benieuwd welke call achter Ger Visser zit…
  Contesten blijft leuk, zelf na 40 jaar na de Beatles tijd. Gelukkig trof ik in de contest nieuwe calls aan en ook bij ons in de afdeling blijkt (na een door mij gegeven lezing) ook interesse te zien van anderen (jongere) amateurs.
  Een onderonsje van de vrienden club is het helemaal niet, want de meeste verbindingen maak je toch met andere amatuers die (hopenlijk) heel ver weg wonen!

  vy 73, Theo PA1TK, HF-VHF contester sinds 1975…..

Reacties zijn gesloten.