Logo Alpe Adria Contest

Zomercontest op 6 en 7 augustus 2022

In de maand augustus organiseert de VERON twee leuke contesten:

Zomercontest

De zomercontest begint op zaterdag 6 augustus 2022 om 14:00 UTC en loopt tot zondag 7 augustus 2022 om 14:00 UTC. U wordt hierbij uitgenodigd om mee te doen.
Deze wedstrijd is alleen op 144 MHz en 432 MHz. De contestregels staan hier. Logs kunnen na afloop van de contest worden ingediend bij de VERON contestrobot.

Deze contest valt samen met de Alpe Adria Contest op 2m. De Alpe Adria contest is wellicht de oudste contest van Europa waarin veel stations op en rond het Alpengebied actief zijn. Vanuit Nederland zijn er beslist stations uit de Alpen te werken.

Electronische logs

Er komen regelmatig vragen binnen over het REG1TEST edi log bestandsformaat. Het REG1TEST EDI log wordt binnen Region 1 gebruikt voor VHF en hoger contesten. Op deze pagina staat aanvullende informatie over dit bestandsformaat.

RB-DATV contest

Op 20 augustus 12:00 UTC tot en met 21 augustus 18:00 UTC wordt Reduced Bandwidth Digital Amateur Television contest (RB-DATV) gehouden. Dit is een contest voor de amateur die graag experimenteert met smalband digitale televisie technieken op VHF en UHF. De bedoeling is met DVB-S, DVB-S2 of DVB-T technieken een ‘geheime’ code uit te wisselen. De contest is alleen op 6m, 2m en 70cm waarbij het volgende geldt:

  • 6m: Frequentie is 51.7 MHz, maximale bandbreedte 500 kHz.
  • 2m: Frequentie is 144.6 MHz, maximale bandbreedte 180 kHz. Uitzendingen kort houden. Code gezien zender uit. En zorg voor een goede lineaire eindtrap om een ongewenst breed spectrum te voorkomen. Beperk activiteiten tot contest weekenden.
  • 70 cm: Activiteiten vinden plaats tussen 436 en 438 MHz.

De voorkeurs mode is DVB-S FEC 1/2 met een symbol rate van 125 kHz. Je kan ook andere instellingen gebruiken zoals DVB-S2 of DVB-T. Spreek met tegenstations ook andere instellingen af. Meldt ons wat het beste werkt. Ontmoetingsplaats en skeds kunnen worden gemaakt via internet: https://dxspot.batc.org.uk/

Logs

Voor het log in ATV contesten is een speciaal Excel document in gebruik. Gebruik dit Excel document om gemaakte verbindingen te loggen en naar de ATV contestmanager op te sturen. Dit document kunt u hier downloaden. Kijk op de pagina onder het kopje ATV Contest/Activiteitenweekend. In het document staan verdere instructies.