Reglementen en Logs

Op deze pagina staan de regels van de contesten georganiseerd door de VERON. De contest reglementen kunt u als pdf document downloaden. Voor de deelnemers is tevens aangegeven op welke wijze het log dient te worden ingestuurd.

Wanneer zijn de contesten?

Alle contesten volgen een jaarlijks vast tijdschema. Een overzicht van alle contesten staat op deze pagina. Het schema is ook terug te vinden in het reglement pdf document.

In de VHF Rubriek van Electron en in de activiteitkalender worden de exacte data ook gepubliveerd.

 

VHF/UHF/SHF SSB/CW Activiteit contesten

Reglement VERON DAC VHF-UHF-SHF V2019.

Deelname door elektronische logs in EDI REG1TEST formaat te uploaden naar de contestrobot.

VHF/UHF Digitale Activiteit contesten

Reglement VERON Digitale Activiteit contesten (Ingangsdatum 1-1-2023).
Reglement VERON Digitale Activiteit contesten (Ingangsdatum 1-1-2021).

Deelname door elektronische logs naar keuze in ADIF formaat of EDI REG1TEST formaat te uploaden naar de contestrobot. De contestrobot detecteert het gebruikte formaat automatisch.

VERON competitie wedstrijden en overige 24 uurs contesten

Dit betreft de VERON competitie in het eerste volle weekend van maart, mei, juni, juli, september en oktober. De 50MHz SSB/CW contest in het derde volle weekend van juni en eerste volle weekend van juli, 70 MHz contest in het derde weekend van juli.. De 50 MHz MGM (Digitale Mode) contest in het derde volle weekend van april en de 70 MHz MGM contest in het derde volle weekend van mei. De zomercontest eerste weekend van augustus en de 2m telegrafie contest in het eerste weekend van november. Zie de activiteitenkalender voor de exacte data.

Reglement VERON Contest VHF-en-hoger (Ingangsdatum 1-1-2023).
Reglement VERON Contest VHF-en-hoger (Ingangsdatum 1-1-2022).

Deelname door elektronisch log in EDI REG1TEST formaat te uploaden naar de contestrobot. Voor de MGM contesten wordt ook ADIF bestandformaat ondersteund.

Gelijktijdig met de VERON wedstrijden organiseert de IARU een aantal wedstrijden. Welke wedstrijden dit zijn, staat beschreven in het VERON contestreglement. De logs van de deelnemers aan de VERON wedstrijd worden doorgezonden naar de IARU door de VERON contestmanager.

IARU Contest Reglementen

ATV contest/activiteitenweekend

De ATV contest/activiteit weekenden worden gehouden in het tweede volle weekend van maart, tweede weekend van juni, tweede weekend van september en het tweede weekend van december. Deelname door het ingevulde excel log per email te sturen naar de ATV contestmanager. Het email adres staat in het Excel logsheet.

Veron en IARU ATV contest reglement (versie 2018-2)

VERON en IARU ATV (Excel) log (versie 5)

Sinds 1-1-2021 worden er ook 2 speciale DATV contesten georganiseerd in het derde weekend van april en augustus waarbij de nadruk ligt op de lagere VHF-UHF banden. Er wordt geexperimenteerd met digitale televisie modi met een beperkte bandbreedte. De meeste stations gebruiken de mode DVB-S of DVB-S2 met een symbol rate van 125k en een FEC 1/2. Het gebruik van andere modes zoals DVB-T of andere instellingen wordt aangemoedigd.  Deelnemers kunnen het log middels het excel log document sturen naar de ATV contestmanager.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Hier staat het VERON VHF en hoger radio wedstrijd reglement voor 2018. […]

  2. […] de VHF-en-hoger website is bij ‘contesten’ zowel het reglement als het eenvoudig te gebruiken Excel log te […]

Reacties zijn gesloten.