FIRSTS-Database

Klik hier om de Firsts-database voor de banden van 50 MHz t/m 47 GHz te openen.

Firsts zijn verbindingen die voor het eerst gemaakt zijn tussen twee landen. In de Firsts database ziet u wie en wanneer vanuit Nederland voor het eerst een verbinding met het buitenland heeft gemaakt.

Bent u de trotse eigenaar van een of meerdere qsl-kaarten van een First verbinding dan kunt u het archief aanvullen. Scan uw QSL kaart van de First verbinding in jpg formaat met een zo hoog mogelijke resolutie. Bijvoorbeeld in 300 dpi en stuur de aldus gescande QSL kaart naar PE1KEH(@)veron.nl zodat ook uw bijzondere verbinding in de Firsts-database kan wordt opgenomen.
De Firsts-database van de VHF-Commissie bevat helaas nog steeds vele oude zwart-wit kopieën van QSL-kaarten zoals die vroeger door de commissie zijn gemaakt.
Het zou geweldig zijn als deze oude QSL-kaarten nu opnieuw in kleur gescand worden om het archief te vernieuwen en eventueel uit te breiden. Op deze manier hoopt de VHF-Cie de database met First verbindingen zo actueel mogelijk te houden. Het is mogelijk dat u een verbinding gemaakt hebt op een tijdstip dat voor de getoonde claim in de database ligt. In dat geval vragen we u een claim in te dienen en deze claim middels een qsl kaart of op andere wijze te bevestigen.

QSL-kaarten die de laatste maanden in de VERON-Firsts-database zijn toegevoegd.


                            

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie