Commissieleden

Voorzitter Vacature VHF-en-hoger@veron.nl Ad interim bekleed door Rob PE1ITR als het gaat om de lijn naar het VERON Hoofdbestuur, IARU en/of Overheidszaken.
ATV manager Renny de Leeuw PE1ASH Atv-rubriek@veron.nl  Renny PE1ASH
Satelliet manager Bertus Hüsken PE1KEH Satelliet-rubriek@veron.nl Tevens Firsts lijst  Bertus PE1KEH
Contest manager Rob Hardenberg PE1ITR  VHF-contest@veron.nl
Secretaris Hans Weis PA0WYS VHF-activiteiten@veron.nl Tevens activiteitenkalender  Hans PA0WYS
Frequentie manager  John Weijers   PH3UNX Frequentie-manager@veron.nl  Hier dus tevens aanvragen voor baken coördinatie naar toe sturen, vóórdat de aanvraag naar AT wordt gestuurd  John-PH3UNX
Quality Modes manager vacature Quality-Modes@veron.nl  Ad interim bekleed door John PH3UNX
Weak Signals manager vacature  Weak-Signals@veron.nl
Lid
Gert Doodeman
PG5D Gert PG5D
Redactie VHF-en-hoger Ruud Hooijenga PF1F Pf1f@veron.nl  (Ruud maakt geen deel uit van de commissie VHF-en-hoger maar van de redactie)

Voor vragen, opmerkingen, nieuwtjes, bijdragen, voor zowel activiteiten, de website als Electron: neem gerust contact op met één van de commissieleden.

Missie

Kort samengevat zijn de algemene doelstellingen van deze commissie:

  • Stimuleren van het gebruik van de amateurbanden boven 30 MHz door middel van het organiseren van contesten, algemeen wervende lezingen en informatievoorziening.
  • Het bevorderen van ontwikkeling en gebruik van (nieuwe) technieken, waaronder digitale communicatie, amateurtelevisie en satellietverkeer.
  • Onderzoek en toepassing van diverse VHF-, UHF-, en hogere banden kenmerkende propagatievormen, zoals Moonbounche, Sporadische E, Meteor-Scatter, Tropo, Aurora, Regenscatter, etc.
  • Hulp en ondersteuning aan actieve VHF-, UHF-, en SHF-amateurs, zodat zij hun activiteiten optimaal kunnen ontplooien door onder andere het organiseren van meetdagen, gespecialiseerde lezingen en conferenties.
  • Regulering van het gebruik van de VHF/UHF- en hogere amateurbanden door het participeren in overlegorganen en nationaal en internationaal verband, zoals het Amateur Overleg met Agentschap Telecom en IARU.

De commissie bestaat uit een aantal specialisten op VHF/UHF/SHF-gebied. Zij heeft een goed werkend netwerk naar de actieve gebruikers van deze banden. Zo weet men wat er zoal leeft en waar men behoefte aan heeft.

IARU (International Amateur Radio Union)

De IARU (International Amateur Radio Union) is een federatie van nationale verenigingen van gelicentieerde radio amateurs uit meer dan 150 landen en gebieden over de gehele wereld. In Nederland is de VERON de betreffende vereniging. De IARU vertegenwoordigt de belangen van de amateurs waaronder die van het frequentie spectrum. Uitbreidingen van de banden, emissienormen van PLC systemen en harmonisatie van vergunningen zijn zomaar wat behaalde resultaten. De IARU is een serieuze gesprekspartner voor de ITU en de WRC.

De IARU is onderverdeeld in drie regio’s, waarvan Nederland in regio 1 valt. Daarnaast zijn er weer onderverdelingen, VHF-UHF-SHF valt onder ‘comité C5’.

Bekijk hier het ‘VHF handbook 8.01’ (Engelstalig). Dit handbook bestaat sinds versie 8 uit een algemeen deel en vier specifieke delen. Door de splitsing is het geheel handzamer voor de gebruiker, die meestal genoeg heeft aan deel 1: Praktische informatie voor alle gebruikers (Practical information for all users) met hierin:

  • bandplannen,
  • contest reglementen,
  • operating procedures,
  • amateur satellieten.

Deel 2 bevat meer achtergrond informatie en deel 3 zal door VHF managers worden gebruikt. Alles wat uiteindelijk uit de handboeken zal worden verwijderd komt terecht in deel 4 en is hierdoor bedoeld als naslagwerk.

Jaarverslagen

Jaarlijks worden de jaarverslagen van alle commissies en besturen samen met de financiële verantwoording gebundeld in een boekje dat op de VR wordt gebruikt. De jaarverslagen zijn hieronder te downloaden.

Jaarverslag 2017 VHF-en-hoger commissie

Jaarverslag 2016 VHF-en-hoger commissie

Jaarverslag 2015 VHF-en-hoger commissie

Jaarverslag_2014_VHF commissie

Jaarverslag_2013_VHF commissie

Jaarverslag_2012_VHF commissie

Jaarverslag_2011_VHF commissie

Jaarverslag_2010_VHF commissie

Jaarverslag_2009_VHF commissie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *