VERON VHF-en-hoger dag 2017

Dit jaar zal de VHF-en-hoger dag gehouden worden op 25 maart, in Bunschoten-Spakenburg.

In het midden van Nederland, dichtbij de A1, ten Noorden van Amersfoort.

Programma

Diverse lezingen

10:00 Inloop Warm ontvangst
10:30 Chris PA3CRX Welkomstwoord
10:35 Rene PE1CMO Grootsignaalgedrag op VHF-UHF. Welke elementen zorgen ervoor dat een ontvanger wel gevoelig is en goed tegen sterke (ongewenste) signalen kan?
11:35 Onderling QSO
11:55 Gert PG5D Uitreiking contest prijzen
12:15 Lunch Aangeboden door de VERON VHF-en-hoger commissie
12:45 Alex PA2CV De 2016 VHF IARU contest bij Trintelhaven, vanaf het idee tot en met het resultaat. Alex neemt ook een Arduino switchbox (in aanbouw) voor de Yaesu FT-817 mee, evenals de NWT500 netwerktester waarmee hij metingen doet.
13:45 Onderling QSO
14:15 Lex PE1CVJ Automatisering met de Raspberry Pi. Stromen, spanningen, SWR etc uitlezen op afstand? Met de voorversterker of eindtrap in de mast toch de controle houden.
15:15 Onderling QSO
15:30 Gert PG5D
Software Defined Radio in diverse toepassingen. Van goedkope mogelijkheden tot goedkope meetapparatuur. Over de achtergronden en de toepassing in de praktijk. Van GNUradio tot network analyzer met verbeterde calibratie.
16:30 Chris PA3CRX Sluiting, waarna nog nagepraat kan worden

Doorlopende demonstraties

47 GHz ATV station (in aanbouw). 6 cm ATV portabel station. 24 GHz portabel station. 9 cm ATV zender. Diverse antennes. Diverse (kleine) schakelingen, al dan niet afgebouwd.

Wat u zelf zoal meeneemt om te laten zien of bespreken.

Naar aanleiding van ervaringen van voorgaande jaren deze keer iets meer ruimte voor het sociale aspect, we hebben immers allemaal hetzelfde interessegebied VHF-en-hoger! Neem daarom gerust een apparaat, meetinstrument of antenne mee om te laten zien aan anderen om daar desnoods een discussie over te voeren. Graag vermelden we dat dan ook op deze website. Vind je dat ook leuk, informeer ons dan even over het voorwerp.

Voor alle deelnemers is de koffie/thee lunch geregeld, zonder bijkomende kosten.

Net als vorig jaar moet vooraf worden ingeschreven, het webformulier dat hieronder is opgenomen moet daarvoor worden gebruikt. VERON leden hebben gratis toegang, wie geen lid is van de VERON dient vooraf een bijdrage in de kosten van €10,- te voldoen of natuurlijk nog snel lid te worden (zie onderaan deze pagina).

Na aanmelden ontvang je per email instructies en het adres.

Zodra je bent opgenomen in het overzicht hieronder, ben je geregistreerd als deelnemer.

Heb je je wel aangemeld maar sta je na een paar dagen niet in het overzicht, neem dan contact op met vhf-activiteiten@veron.nl

Het aantal deelnemers is beperkt, wacht dus niet te lang met opgeven. Mocht je je hebben opgegeven en uiteindelijk niet kunnen, laat dat dan zo spoedig mogelijk weten!

Inschrijven

Door onderstaand formulier in te vullen wordt akkoord gegaan met publicatie van de identificatie (call of naam) op deze website.

Onderstaande personen zijn geregistreerd als deelnemer.

PA0WYS PH3UNX PE1KEH PG5D PE1ASH PA3CRX
PE1CMO PE1CVJ PA2CV PH4X PA1TK PB0AOK
PA0JBB PE1MBR PA4VHF PE1RLF PE8E
PA0FOT PD4HW PA0P PA3BB PE1ITR
PD1JFB PE1MIX PE1RQM PD0MZ PE1MMP PA5WT
PD0FSH PE1KXY PA3DSC PA3EKE PA0TGA
PB2RVS PE1FOT PA3FYG PE5HV PA2HK
PE1FYF PA1EMT PE0AJF PA0S PA7TT PA1NJK
PD5P PE1CMP PF1F PA3CBH PB2T

Waar de deelnemers vandaan komen