PA5KM:
Helaas geen E hier in JO11, dus alleen een stuk of wat stations via tropo gewerkt, zaterdagmiddag na het installeren van de nieuwe antenne 1 QSO gemaakt, daarna andere prive verplichtingen en dus eigenlijk alleen zondagmiddag een paar uurtjes meegedaan..
FT 857 met OZ2M transvertor, power ongeveer 25 watt out. Antenne :  6 elements LFA-ZTR yagi op ongeveer 12 meter boven zeeniveau. 73, Coen.

PE1ITR:
Rustige contest.  Je moest van volhouden houden.  Het station hier met 2x7el LFA liep zonder technische problemen. Bijzonder mooi en vooral zonnig weer bij het opbouwen deze keer vanaf de contest locatie in Netersel JO21OJ.

Ik had de indruk dat de activiteit minder was dan vorig jaar.  Wel weer meer CQ roepende stations gehoord.  Alleen op zaterdag vanaf ongeveer 16:30 een Es opening naar Griekenland. Ik was tot 18:00UTC qrv om even te gaan eten en denk dat de opening toen ook ten einde liep.  SV3/SM4KYN en SV2CLJ/P hadden de hele tijd goede signalen.  SV1DH was met de signalen in-en-out. We konden in Nederland niet helemaal van deze opening profiteren. Gekeken naar de FM omroep spots zou mooier zijn geweest als de Italianen ook qrv mochten zijn. Bijzonder was dat het baken SV9FOUR vanaf Kreta ook de hele opening bij mij met zeer goede signalen was te horen. Maar geen stations uit dat gebied.  Alle andere verbindingen in de contest verliepen via Tropo.  Zaterdagavond na 20:00UTC de contest voortgezet maar veel last van onweer gekraak ten zuid-westen.  Zondag lag het onweer ten oosten van mij.
In totaal 51 QSO’s 1x DL, 14x G, 1x LX, 4x ON, 1x OZ, 27x PA, 1x S5 en 2x SV. Best dx was SV3/SM4KYN met 2089km. Beste Tropo dx was OZ2OE 585km, 73 Rob PE1ITR

PA7AL:
Het was de bedoeling om dit jaar met een aantal amateurs deel te nemen aan het veld weekend contest , maar door andere verplichtingen is het er niet van gekomen.
Dus heb ik vanuit huis meegedaan met een geleende IC-7100 en de 3 banden (2,4,6m) home made antenne die hier al in de mast hing.

De condities waren slecht Het was zeer rustig op 4m mischien lag het ook wel aan de antenne
Een 2elements is nu niet bepaald een killer HI. Misschien had ik toch de 4 elements beam die ik speciaal voor de veld contest gemaakt had in de mast moeten plaatsen. Slecht 9 QSO,s en alleen PA,s, 73, Alfred PA7AL

PA1TK:
Ik had al veel eerder het plan opgevat om wat op 70 MHz te gaan doen; dus een transverter van SP2DMB aan geschaft, welke een mooie aanbieding had, een 70/50MHz eindtrap print aangeschaft en toen moest er nog een antenne komen, gekozen voor de bouw een combi yagi 5 el op 50 en 4 el op 70.
Speciaal de antenne heeft veel tijd gekost voordat het ding een beetje redelijk werkte en tenminste een goede swr op 70MHz, zaterdag ochtend pas alles klaar en nog geen qso gemaakt en geen baken te horen… Op 16:00 uur lokaal qrv en werkte PA2J als eerste, welke mij direct al een matige modulatie rapport gaf, daar verder weinig aangedaan alleen nog iets  minder sturing voor de eindtrap gebruikt.
Duidelijk is dat er iets niet helemaal goed zit, ik hoorde PA3DOL SV3/SM4KYN werken die hem 559 gaf, ik hoorde niets….20 minuten later kon ik hem wel werken: ik kreeg 559 en kon 519 weggeven…..
Ook melde Sjoerd dat ik regelmatig door een ON werd aangeroepen maar niet reageerde en ik heb zijn aanroepen ook niet gehoord….Ik twijfel zelf aan de setup omdat alles maar erg zacht was, behalve natuurlijk PA3DOL op 55km afstand en Rob PE1ITR met zijn prima station, verder maar miezerige signalen…..
25 qso dx SV3/SM4KYN, SP2DMB transverter ca. 50 watt,6 nieuwe dxcc’s., 73, Theo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie