PA4VHF:

Ook ondergetekende heeft een poging gedaan om aan de zomercontest mee te doen. Er waren genoeg (kleinere) contesten, daar lag het niet aan. Maar ja, de Engelsen waren vooral geïnteresseerd in het werken van hun eigen postcodes, en dus hadden ze veelal de antenne niet richting ‘the continent’ staan. De combinatie low power en de afstand maakten het er niet makkelijker op. Toch kwamen er diversen in het log, met zelfs een aantal boven de 500km. Fransen waren er wel, maar niet de aantallen en afstanden die ik verwacht had. Opvallend veel activiteit vanuit Polen, maar die hadden tropo, je raad het al, de andere kant oprichting ES. Toch nog JO71,73,81 en 82 kunnen werken. De zondag bracht de Alpha Adria contest met ook hier weer vooral veel activiteit tussen de Alpenlanden.  De OK’s  stonden zoals zo vaak ook weer voornamelijk naar het zuiden en oosten, slechts een enkeling was af en toe korte tijd hoorbaar. Leuk was IN3DPT uit JN56uo (714km)  met 2x10m lange yagi op 2500m boven zeenivo, en verder OE/OL1C uit JN77 die ik kon werken dankzij de oplettendheid van de 2e operator aldaar.  Stukje uit de mail van OE/OL1C: Hi Dick, tnx for nice qso. We also wkd PA2CHR. We used 5W into 4x9el. at 2000m asl.
Team: OK1ZHS, OK1CDJ, OK6TW, OK3BAZ, OK2LOL, OK2VZE. OK2LOL was calling cq, but he is a beginner and we let to him 40 minutes in ctest only. When I heard u, I took microphone and quickly finished qso. Older AAC reports can be seen at our blog: http://www.prdec.cz/search/label/Alpe%20Adria%20Contest It was our best AAC, 57k points, 227 QSO, Best regards, Jan OK1ZHS, OE/OL1P

Ook de Duitsers in de BBT met 5W portabel waren een leuke afwisseling. Al met al niet heel veel QSO’s, maar er zaten leuke dingen tussen, zeker gezien de condities. 73,  Dick, PA4VHF

PA1TK:

Het was alweer 2 jaar geleden dat ik portable actief was, dus een lang weekend naar Zuid-Limburg gepland naar een mooie plek (163mtr asl) met twee systemen plus 432 MHz. Ik wilde rond 12:00 uur op de stek zijn, maar dreigend onweer weer hield mij, maar goed ook want we hadden een kort maar hevig noodweer met resultaat een beschadigde voortent door plotselinge zware windstoten met hagel:

Daardoor pas veel later op de stek en besloten om slecht 1 systeem op te zetten met 70cm. 144 MHz 1 x 9el F9FT, IoJXX amp. 400 watt, 432 MHz 50 watt 17 el HM.

Het uitzicht vanaf de operatorpositie is prachtig:

Panorama van noord-oost naar het westen:

Tegenvallende resultaten, niet echt veel schitterende dx maar toch best wat te werken, in totaal 121 qso’s, Zaterdagavond om 21:00 uur locale qrn van de hoogspanningsleidingen vanwege vocht, wat om 22.00 uur zo hevig werd door de noiseblanker het niet meer kon verwerken, dus gestopt. De volgende ochtend om 07:00 weer actief, helaas de Alpen-Adria gaf niet wat ik hoopte; gehoord  I4VOS in JN54PF maar mijn call kon in Italy niet worden ontcijferd door de DL-qrm.

Zeker is dat de amateurs in Limburg een paar voordelen hebben ten opzichte van de amateurs hier in het westen: Mooie heuvel toppen, bourgondisch eten, heerlijk bier en OE1W is met 59 te werken met 772km terwijl hun signaal in JO22IJ meestal erg miezerig is met 990km…….

1 SP, 3 OK, 3 OE, 12 G, 17 ON, 20 PA, 26 DL, 39 F en “386 fietsers, 44 motoren, 22 auto’s en 1 Jaguar E-Type  5.3 V12 raodster leren softtop, open gereden”, best DX F6HRE/p IN93GK 990km.

vy 73, Theo

PA0EMO:

Moeizame contest. Vooral bij gebrek aan deelnemers. Als de Fransen niet meer landen overhaalt mee te doen dan betwijfel ik of ik volgend jaar nog meedoe. Condx waren zaterdag slecht, maar zondag ging het wel althans op 2m. Veel F uit rondom Parijs. 70 cm was erg beroerd. Ik hoop dat de september contest meer leuks te bieden heeft. 73, Jan

PE1EWR:

Ik vond de deelname nogal tegenvallen. Ook van de andere contesten weinig gemerkt… Met uitzondering van de RSGB LP contesten, maar ook daar weinig activiteit. Je snapt niet hoe ze aan 50+ QSO’s komen, moeten local’s met stokjes zijn, zeg <100 km. Dus zaterdag alleen 2m, zondag overwegend 70. Op 23 een enthousiaste Fransman en een even enthousiaste Engelsman, maar geen structurele contesters! Op de HF ging het wat beter met de activiteit, maar ja alleen EU is ook niet erg spannend…Op het weerbericht leek het op Zuid Limburg ook nog een flinke staart regenbui kreeg. Hier is het op 5-10 druppels na droog gebleven de laatste week. Ook nauwelijks wind gehad…73, Frank

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie