Frank PE1EWR:

Ik vond de activiteit tegenvallen, het was weer minder dan vorig jaar. Het blijft moeizaam gaan met de contesten…Ik moet er aan toevoegen dat ik ook wat extra tegenslag had met de PC en de aparte losse schijf die plotseling niet meer benaderbaar was. Dat heeft me een paar uur prutsen gekost. Dan is een weigerend hulprelais op 13 cm maar een kleinigheidje.

Ray PE1GUR:

Dit keer maar meegedaan aan onder mijn eigen roepnaam in de C1 klasse omdat de defecte 400W PA niet gerepareerd kreeg. Best ODX: DJ6XH JN57MP 648KM. Ik had stilletjes gehoopt dat het hogedrukgebied richting Frankrijk nog wat zou gaan doen, maar helaas het was niet stabiel genoeg. Niets bijzonders gehoord, behalve kort OE2D.

PA0EMO:

Deze contest had beter gekund. Het grote hogedrukgebied beloofde wat maar de condx waren matig. Ook viel mij de deelname tegen. Dat was nog daar aan toe, maar bij het aanzetten van de apparatuur bleek het nodige defect. Dat koste uren met als gevolg dat ik het eerste uur miste. Dat haal je dus niet meer in. Een slecht begin maar het eind was nog minder. Enige uren voor het einde hield de IC 910 het voor gezien. Er kwam maar de helft van het vermogen uit. Wat bleek: een swr van 7. Gelukkig switched je set naar laag vermogen en is de set onbeschadigd. Het probleem moet ergens in de coax kabels liggen. De mast zal naar beneden moeten. Dat wordt wachten op wat mooi weer. De score van deze contest is weinig verheffend. Moet deze maar gauw vergeten.
PA0GSM:

Dit maal werd ik achtervolgd door het pechduiveltje, ik hebben tenminste 3 uur verspeeld door een technisch mankement waardoor de mastvoorversterker en de interfacebox voor de IC746 geen spanning meer kregen, uiteindelijk heb ik met een noodverband toch de hele zaak aan de praat gekregen, doordat ik ook nog eens 2 uur te laat begon is er dus aardig wat tijd verloren gegaan, en dat ook nog in de drukste uren. Uiteindelijk toch nog 101 verbindingen in niet al te beste condities (gezien de indicaties van Hepburn had ik er meer van verwacht!), het is maar goed dat het een hobby en geen broodwinning is. Volgende keer beter!

PA0WMX:

Was een contest met hoog gespannen verwachtingen (goede Hepburn propagatie-voorspelling) die niet uitkwamen. Pas in de loop van zondag ging het een beetje beter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie