Comments Maart:

PA1TK:

Na de september contest 2008, welke mislukte door niet optimale voorbereiding en falende apparatuur was het nu weer tijd om het een en ander uit te proberen.
Gewerkt werd met 2 systemen: 2 x9 el op 7 meter hoog met vrij afstraling no-zw en de 9 elements op 18 meter. Dat werkte gelukkig weer optimaal. Ondanks dat slechts 17 uur aan de contest werd meegedaan in totaal 349 qso’s met 101268 km/pnt. Redelijke hoge activiteit, veel ON, DL en F’s dx: F6HML in IN96KQ 762 km.

PA0RRU:

Het was voor het eerst dat ik met de contest meedeed. In cw was bijzonder weinig activiteit. Daar had ik meer zendvermogen dan nu met ssb. Ook met ssb maar een enkel station gehoord (note TK: Ru werkte super qrp: 800 milliwatt).
Hartelijke groeten, Ru PA0RRU

PA5WT:

Het stof is hier weer van de 2m-apparatuur geblazen voor deze
eerste VERON VHF-wedstrijd dit seizoen. Activiteit was niet heel erg hoog maar er was soms toch best wel wat aardigs te werken.
Stations verder dan 500 km kwamen waren hier wel door maar met veel qsb. Maar een paar uur meegedaan waarin toch nog 6 stations over 600 km werden gewerkt. Met de sleutel heb ik toch ook weer een paar mooie qso’s zo gemaakt op 2 meter.
Claim 58 qso’s; 17451 km en beste dx DJ5MY/P in JN58VF = 679 km.
73,    Kees, PA5WT

PA0MIR:

Zo de eerste van het jaar zit er weer op. Nog steeds geen 70 cm antenne geplaatst maar toch wat verbindingen kunnen maken. Deelname leek me aan de matige kant en vooral van over de Noordzee was er heel weinig te bespeuren hier. Enfin, we doen mee en dat is het belangrijkste.
73, Nico PA0MIR

PE1EWR:

Dat was een beetje een dooie boel. Heb dan ook met een gerust hart lekker geslapen….
Op de hogere frequenties langer dan een kwartier roepen en telkens de antenne zo’n 10 ° draaien leverde telkens niets op. Alleen richting G op 432MHz zijn er ca. zes stations terug gekomen. Daar kun je niet voor gaan zitten.
Op 144 MHz was zoals gebruikelijk de meeste activiteit. Echter geen HB9, OE, OZ of SM te horen hier. Ook geen OK, wat vorig jaar nog het geval was.
Het viel nogal tegen. Gelukkig verdween de regen van zondagmorgen vroeg al snel, evenals de regenwolken en werd het nog een onbewolkte lucht. Dat geeft moed op betere tijden, hoge druk gebieden en misschien wat Es. De Engelsen hebben nog een paar Spanjolen gewerkt op 144 & 432 MHz, dat meevallertje hebben wij niet gehad. 73, Frank

PA7AL:

heb zondag morgen weer een paar uurtjes leuk meegedaan, 73, Alfred.
PE1IHU/p:

Contest is redelijk verlopen, activiteit vond ik aan de magere kant, ook de condities vond ik slecht, toch zijn de gebruikelijk active stations wel gewerkt.
Weersomstandigheden waren met de op- en afbouw prima , daartussen de nodige regen en harde wind gehad, 73, Alex

PA0GSM:

Een taaie contest zeker als je de installatie op het contest qth bent gewend. Dus vanuit het home qth met een 10 elements cushcraft antenne op 14 meter boven de grond met een hoog stoorniveau in de stad, met moeite 65 verbindingen gemaakt. Hopelijk in mei weer vanuit het contest qth (jo21vu). Hier is de antenne in opbouw en zal bestaan uit 4 maal 10 elements op 18 meter met rondom vrij uitzicht.
De condities tijdens de contest vielen tegen richting noord alleen sk7mw , verder geen OZ en nauwelijks noord duitsland. Slechts een paar engelsen en slechts een fransman, dus een zeer karige contest hier vanuit Apeldoorn.
Hopelijk in mei beter.