PA5WT:

Voor de eerste wedstrijd van dit seizoen moest ik hier eerst het stof van de apparatuur voor 2 meter afblazen. De tropocondities in maart zijn meestal vrij matig. Een verrassing was dus dat ik als eerste station OE5MKO werkte over een afstand van meer dan 800 km. Ik hoorde ook OE5D maar die hoorde mij niet. Ik hoorde de mannen in Oostenrijk vertellen dat ze daar nog flink in de sneeuw zaten. Bij het verder over de band draaien bleek het vrij rustig. Dit bleef zo in de tijden die ik gedurende deze contest qrv was. Condities waren zeker niet slecht te noemen want de stations over de 600 km waren hier iets beter te horen dan gebruikelijk. Jammer dus dat niet iedereen de moeite had genomen om er weer bij te zijn. In de uren die ik qrv was wat rondgedraaid en geluisterd maar niet zo erg veel gewerkt. Het was weer leuk om op 2 meter te werken na de lange koude winterperiode.

PA0GSM:

Door omstandigheden  veel te laat aan de contest begonnen. Vandaar een beperkte score in een slappe contest zonder condities. Voor het eerst ook een 70 cm log, maar met 20 watt en een kabellengte van 40 M zonder preamp, maak je daar niet veel.

PA0FEI:

Tegenvallende condities en activiteit. Tijdens schaarse openingetjes waren er toch nog wel leuke zaken te werken. Overigens, niet al te veel tijd besteed aan de contest. Z|olang het op 70cm nog met de antenne op m’n pake’s polsstok moet, is het natuurlijk behelpen. Door het open dakraam was het in de shack ijs en ijskoud. Contesten moet nog wel een beetje een genoegen blijven….

PAoEMO;
Ik dacht even dat mijn antennes werden beïnvloed door de uil die ik op de antenne had aangebracht. Zie foto. Het terras onder de antenne mast werd danig bevuild door zwermen vogels. Ik gebruikte Antimosk maar daar willen kleine vogels wel eens aan blijven kleven. Bewegende stukken gekleurd papier werkte ook niet zo best.

Dus, op naar het tuincentrum voor een mooie uil. En warempel het werkt. Geen zwermen meer en een schoon terras. Hoe lang het duurt weet ik niet. Op een gegeven moment krijgen ze het door dat ze gefopt worden denk ik.Slechte condx dit weekend. Toch zaten er mooie openingen tussen, waardoor mijn beste score weer OE5MKO (827km) werd. Vooral de deelname viel mij erg tegen. Geen OZ, SP of LA. Ook G was bij mij slecht vertegenwoordigd met 2 QSO’s. Totaal ongeveer 6000 punten minder dan vorig jaar. Vy 73 Jan PA0EMO

PA6NL

Door de venijnige noorderwind was het koud op onze vuurtoren, maar het was droog en zonnig en dat maakte weer wat goed. Het PA6NL team was kompleet en iedereen had er best zin inen na een voorspoedige opbouw kon het contestseizoen weer beginnen. Maar vervolgens gebeurde er heel weinig !Na de eerste 6 uur stonden er slecht 25 Qs in het 23 cm log en ook maar 3 op 3cm. Het contestseizoen 2010 begon dus slecht, en we vreesden zelfs voor een diepterecord. Als troost waren de volgnummers die we kregen ook heel laag.De ongunstige atmosferische condities als een gevolg van de noorderwind resulteerde in zeer zwakke propagatie, vooral op de microgolven. Hierdoor leek de aktiviteit op de banden in een negatieve spiraal te raken. Maar gaandeweg werd het gelukkig beter en kwamen er korte openingen richting zuid en zuidoost. Zaterdagavond laat werden er op 23 zelfs een rijtje OKs gewerkt, waarvan 3 uit JN79. Ook de verre Duitsers kwamen goed door. Tot tweemaal toe werd met OK1KJB [JN79] op 13 cm getest, was beide keren goed te nemen, maar hij hoorde ons niet vanwege RX problemen.  Ook Hans en X-toph in hun Rovermobiel [ON4SHF/R] konden vlot tot en met  24 gieg worden gewerkt. Dat gaf hoop. Helaas stonden op zondagmorgen op 70 een schamele 140 Qs in het log. Een lichte ongerustheid had dit tot gevolg. Stug doorroepen en niet opgeven was het motto en dat werkte tenslotte, want tegen het middaguur begon een redelijke run die duurde tot het eind van de contest. Al met al was het een  moeizame test  maar achteraf gezien vielen de resultaten op 70, 23 en 13 nog niet eens zo tegen, met vooral op 23 een erg goed gemiddelde.

Het team :

 70 cm Gert, PA3BZZ

Remco, PA3FYM

Frank, PF0A

Ian, G4EZP

Ewout, SWL

23 cm t/m 12 mm Henk, PA0C

Hans, PE1CKK

Ron, DL3BPC

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie