Comments CW contest:

PA4PS:

Ook dit jaar heb ik weer mee gedaan met het station van Timon PA1T, wat echt ideaal is. De antennes en apparatuur staan er al. Kwestie van aanzetten en starten maar.

En ook dit keer is het me uitstekend bevallen, alleen heb ik me zondag morgen wat verslapen..Ik gebruik een ouderwetse wekker. Ik had hem wel op alarm gezet maar de wekker zelf niet opgewonden tjaaaa. Zo heb ik een paar uur gemist….Voor de rest ging het van leien dakje. Signalen waren soms toch erg zacht. Zo waren de stations goed te nemen en zo waren ze weer weg. Maar nogmaals, ik heb me prima vermaakt in de contest al mag het aanbod wel wat groter zijn. Het is bepaald geen cqwwcw…..Alleen het aantal Nederlandse stations viel me tegen, slechts 12 in log. Hopelijk tot volgend jaar.. 73, Peter PA4PS

PI4TEU:

Met een kleine bezetting, PG5D en parttime PC5A, een leuke contest gedraaid. Zaterdag aardige en zondag leuke condities naar het oosten. Met OL9W lukte het zaterdag niet, zondag probleemloos. Ook OK2C was de hele zondag met een mooi signaal te horen, 919 km ver weg. Toch niet slecht voor een enkele yagi. Alleen wat probleempjes met de paddle met een slecht kontakt. Ten westen van ons zat PC5M, in die richting heeft de antenne weinig gestaan, hi. Daarom vooral in oostelijke richting gewerkt: 68 x DL, 7 x F, 8 x G, 1 x GM, 3 x HB9, 3 x OE, 22 x OK, 3 x ON, 4 x PA, 2 x SM. 73, Gert PG5D

PC5M:

Zonder al te veel problemen hebben we de spullenboel weer opgebouwd op het tijdelijke qth in het Brabantse land voor de jaarlijkse Marconi CW contest. Stalen mastdelen in elkaar gezet, beide antenne systemen (2*16 en 4*7 ele) opgebouwd en het geheel met de autolier opgetrokken.

Na wat debugging, het zijn wel heel veel verschillende stuur- en RF touwtjes, waren de eerste signalen hoorbaar en konden we de PA’s afregelen. Als coaxrelais gebruiken we (de inmiddels bejaarde…) pin diode switches met goed resultaat.

Condx waren gedurende de gehele contest normaal. Oostelijk van ons leek het wel veel beter te gaan kijkende naar de cluster spots. Zoals gewoonlijk hadden we realtime contest audio beschikbaar (http://2.pc5m.com) met de nodige luisteraars en werd de lokale chatbox goed gebruikt, bedankt eenieder voor hun mentale  support ! Aan het einde van deze test was het resultaat 260 qso’s (iets beter dan in 2010) en als best dx OM3W in JN99 (950 km). 171 DL, 20 F, 17 G, 1 GM, 5 HB9, 3 OE, 26 OK, 7 ON, 1 OZ, 14 PA, 4 SM. Wij vonden het weer vooral gezellig om rustig wat te kunnen piepen, dit als opwarmertje voor het 160mtrs contest geweld in Januari.

Allen bedankt voor het aanroepen en tot volgend jaar !.  73, Johan pa3clh, Han on5mm, Paul pa3dsb, Peter pa3auc, Rob pe1itr, Frans pa3cqe, Robert en Carel pc5m.

PA3AFF:

Nice to hear only moderate CW speeds. Hope that my VERY first EDI log is according specs.

PA5WT:

De condities waren op zaterdag,toen ik mee deed, niet heel bijzonder. Soms waren er toch leuke oplevingen met aardige signalen over meer dan 700 km. In een ms-burst hoorde ik zelfs nog een HA-station cq roepen. Ik wilde op zaterdag 100 stations werken maar was er best wel wat langer mee bezig dan ik had gedacht. Het was mooi om weer eens aardig wat stations in cw te horen op 2 meter. De verbindingen met kleine miezerige signalen waren echt veel eenvoudiger te maken dan in ssb.Gwerkt met 66 x DL, 7 x F, 8 x G, 1 x GM, 2 x HB9, 2 x OE, 7 x OK, 1 x ON, 1 x SM en ( maar ) 5 x PA. Wat meer PA-stations zou natuurlijk best mooi zijn geweest. Mijn gemiddelde was ruim 400 km / qso. Dat is dus best goed. Ron PA3BPC had tegen mij gezegd dat ze in deze contest weer actief zouden zijn met PA6NL. Ze schitterden echter door afwezigheid. Een gemiste kans natuurlijk !!  73, Kees PA5WT

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie