Heelweg Microwave Meeting 2025

Overzicht VHF en hoger rubriek Electron september 2024

We lezen hier een uitgebreid verslag van een VHF DX-peditie naar Noorwegen door Rob PE1ITR en Gerard PE1BBI. De opzet was om een rondreis door Noorwege te maken en een aantal zeldzame locatorvakken te activeren. Er werd gewerkt op 144 MHz en 70 MHz, met de nadruk op de 70 MHz band. Gezien de beperkte tijd hebben ze de reis beperkt tot de zuidkant van Noorwegen. Gerard was met name geïnteresseerd in Noorwegen omdat daar bijna alle FM zenders zijn uitgeschakeld en hij als omroep-DX’er zo de kans had verre FNM stations te ontvangen.

In deze rubriek verder de uitslag van de IARU ATV contest van juni 2024. Voor deze contest zijn 22 logs ingestuurd, vergelijkbaar met het aantal bij de maart contest. In de voor deze contest nieuwe 50 MHz band zagen we 13 deelnemers, de 435 MHz en de 1.3 GHz banden waren als vanouds populair.
De winnaar is Jack, PA0BOJ, gevolgd door Corné, ON7MOR en Rob, PE1ITR.

Verder weer een aantal reacties die met de logs zijn ontvangen, o.a. van Dion, PE1ORG, Marcel, PE1PE1RXFen Bert, PA3AOD. Ook een verslag van Rob, PE1ITR die dit keer gewoon vanuit huis heeft gewerkt, wél uitsluitend met DATV op alle banden.

Overzicht VHF en hoger rubriek Electron augustus 2024

In deze rubriek de uitslag van de DATV contest van april 2024. Voor deze contest zijn 16 logs ingestuurd, vergelijkbaar met het aantal bij de vorige DATV contest in augustus 2023. De deelname in de 6m band is wat teruggelopen, in de 2m en 70cm banden was de deelname ongeveer gelijk.
De winnaar is Corné, ON7MOR, gevolgd door Jaap, PA0T en Poll, PA3BYV.

Verder weer een aantal reacties die met de logs zijn ontvangen, o.a. van Dion, PE1ORG, Corné, ON7MOR en Bert, PA3AOD. Een wat uitgebreider verslag van Rob, PE1ITR die speciaal voor de gelegenheid was verkast naar Frankrijk. De nadruk lag daarbij op de 6m band maar door het uitvallen van de apparatuur moest Rob uitwijken naar de 2m band.