AT publiceert het overzicht uitgegeven vergunningen relaisstations en bakenstations nu als .ods

Dit overzicht was wel eens zoek op de vorige website van AT maar in de nieuwe kan hij prima worden gevonden, eventueel via onze pagina ‘Over frequenties‘. Eerst had AT hem als pdf gepubliceerd waarbij het dan dus totaal onduidelijk is welke regels bij elkaar horen, of je moet alles uitprinten, puzzelen en veel plakband gebruiken. Na contact te hebben opgenomen met AT was het in no-time aangepast, niet naar het eerder gebruikte Excel formaat maar nu als ‘Open standaard’ document. Als je daar niet over beschikt maar wel over een Gdrive is het een kwestie van het bestand downloaden, op de Gdrive plaatsen en het vervolgens gewoon te openen. Als je het (op de Gdrive) zou openen met Google spreadsheets kan je het desgewenst downloaden als Excel bestand.

Hierbij de actuele Excel versie in Excel formaat.

 

Uitslag van de IARU contest enquête is gepubliceerd

De enquête die de nieuw geïnstalleerde IARU C5 contest werkgroep heeft uitgevoerd (waarvoor hier en in Electron op is geattendeerd om daaraan deel te nemen) is afgerond en gepubliceerd. Voor het eerst in 61 jaar is een dergelijk onderzoek gehouden, het was bedoeld om een beter inzicht te krijgen in de ideeën van de contest deelnemers. De werkgroep was op zoek naar input voor wijzigingen van de reglementen en introductie van nieuwe secties. Het aantal deelnemers aan het onderzoek overtrof de verwachtingen: in totaal 1277 reacties! De resultaten van het volledige onderzoek zijn hier te lezen.

Wijzigingen in de IARU contest regels hebben o.a. betrekking op:

  • samenvoegen van de SIngle en Multi operator in de 6 uur categorie,
  • nieuwe laag vermogen categorie met antenne beperkingen,
  • nieuwe regels t.a.v. ‘selfspotting’,
  • definitie van een ‘geldig QSO’,
  • gebruik van MGM tijdens de 50/70 MHz contest,
  • wijzigingen in de header van de EDI contest bestanden.

Zoals iedereen begrijpt zullen de nieuwe IARU contest reglementen invloed hebben op de Nederlandse reglementen en het zal dus nog even duren voordat dit verwerkt en gepubliceerd is. Hou dat vóór de volgende IARU contest in de gaten!

 

 

Jaarverslag VHF-en-hoger commissie 2017 gepubliceerd

Ondanks dat diverse functies nog niet zijn vervuld heeft deze commissie weer veel werk verzet. Niet alleen zichtbare zaken zoals veel publicaties in Electron en deze website. Zie hier het jaarverslag en bekijk dan direct de vacatures. Ben je lid van de VERON en ben je bereid de handen uit de mouwen te steken is er vast iets voor je bij.

Wil je niet achter schreeuwers in de media aanlopen en het hoofdbestuur versterken om zodoende gestalte te geven aan hetgeen de leden willen, is er ook een vacature per komende Verenigingsraad beschikbaar.