Uitnodiging VERON VHF en hoger contest op 4 en 5 juni 2022

Contest op 4 en 5 juni 2022

Op zaterdag 4 juni 2022 vanaf 14:00 UTC tot zondag 5 juni 2022 14:00 UTC zal de juni contest plaatsvinden. U bent hierbij uitgenodigd om mee te doen. Deze wedstrijd is op alle banden vanaf 144 MHz en hoger.
Deze contest telt mee voor de competitie. De contestregels staan hier onder het kopje VERON Competitiewedstrijden.

Eerder is aangekondigd dat we de velddag contest in het eerste weekend van juni niet meer organiseren. Op hetzelfde tijdstip is voortaan deze reguliere VHF en hoger SSB/CW contest. Alle stations en met name velddag stations zijn uitgenodigd om mee te doen.

In de landen om ons heen worden gelijktijdig ook contesten georganiseerd. Bijvoorbeeld: In Duitsland is dan de Mikrowellen-Wettbewerb op alle banden vanaf 1.2 GHz. Die hopen op fikse regenbuien om mooie regenscatter verbindingen op 10 GHz te maken. In Frankrijk is de Championnat de France THF op alle banden vanaf 144 MHz.

Meedoen

U kunt meedoen door uw log in REG1TEST edi bestandsformaat na afloop van de contest te uploaden bij de contestrobot. Voor een geldige verbinding wordt uitgewisseld beiden roepnamen, rapport met volgnummer en de 6 karakters van de QTH locator.

Over contesten

Wil je meer over contesten weten? Elk jaar organiseert de VERON VHF commissie meer dan honderd contesten op de amateurbanden 50MHz en hoger. De meeste van deze contesten zijn afgestemd met het buitenland. Ze zijn tegelijkertijd met andere contesten binnen IARU Region 1. Contesten zijn momenten met een verhoogde activiteit. Het is een prima gelegenheid om je station uit te proberen.

Er zijn verschillende soorten contesten:

  • SSB/CW/FM 24 uurs contesten in een weekend.
  • Digitale Mode (MGM) 24 uurs contesten in een weekend.
  • SSB/CW/FM Activiteitscontesten van een paar uur op de dinsdag of donderdagavond.
  • Digitale Activiteitscontesten van een paar uur op de woensdagavond. Je kan elke digitale weak signal mode gebruiken.
  • Amateur Televisie Contesten. (ATV)
  • Digitale Amateur Televisie Contesten. (DATV)

Op deze pagina meer informatie over contesten.