Mei 2020 VHF en hoger contest op 23cm

Uitnodiging VERON VHF en hoger SSB/CW contest op 7 en 8 mei 2022

Contest op 7 en 8 mei 2022

Op zaterdag 7 mei 2021 vanaf 14:00 UTC tot zondag 8 mei 2028 14:00 UTC zal de mei contest plaastvinden. U bent hierbij uitgenodigd om mee te doen. Deze wedstrijd is op alle banden vanaf 144 MHz en hoger.

Deze contest telt mee voor de competitie. De contestregels staan hier onder het kopje VERON Competitiewedstrijden.

Meedoen

U kunt meedoen door uw log in REG1TEST edi bestandsformaat na afloop van de contest te uploaden bij de contestrobot. Voor een geldige verbinding wordt uitgewisseld beiden roepnamen, rapport met volgnummer en de 6 karakters van de QTH locator.

Andere contesten

Ik wijs er graag op dat in het derde weekend van mei de VERON/IARU 70 MHz Digitale Mode contest wordt gehouden. Deze contest start op  zaterdag 21 mei 2022 om 14:00 UTC tot zondag 22 mei 2022 om 14:00 UTC.

Eerder is aangekondigd dat we de velddag contest in het eerste weekend van juni niet meer organiseren. Op hetzelfde tijdstip is voortaan een reguliere VHF en hoger SSB/CW contest. Deze contest start op zaterdag 4 juni 2022 om 14:00 UTC tot zondag 5 juni 2022 om 14:00 UTC. Omdat het een reguliere VHF en hoger contest is, telt deze contest ook telt mee voor de competitie. Alle stations en met name velddag stations zijn uitgenodigd om mee te doen.

Over contesten

Wil je meer over contesten weten? Elk jaar organiseert de VERON VHF commissie meer dan honderd contesten op de amateurbanden 50MHz en hoger. De meeste van deze contesten zijn afgestemd met het buitenland. Ze zijn tegelijkertijd met andere contesten binnen IARU Region 1. Contesten zijn momenten met een verhoogde activiteit. Het is een prima gelegenheid om je station uit te proberen.

Er zijn verschillende soorten contesten:

  • SSB/CW/FM 24 uurs contesten in een weekend.
  • Digitale Mode (MGM) 24 uurs contesten in een weekend.
  • SSB/CW/FM Activiteitscontesten van een paar uur op de dinsdag of donderdagavond.
  • Digitale Activiteitscontesten van een paar uur op de woensdagavond. Je kan elke digitale weak signal mode gebruiken.
  • Amateur Televisie Contesten. (ATV)
  • Digitale Amateur Televisie Contesten. (DATV)

Op deze pagina meer informatie over contesten.