ADSB network for AIRSCOUT

ADSB network for AIRSCOUT

Het bekende Airscout computerprogramma was het laatste jaren moeilijk te gebruiken ivm het minder beschikbaar zijn van vrij toegankelijke radar data feeds met de posities van vliegtuigen. OV3T heeft onlangs het initiatief genomen om zelf een ADSB Ham data netwerk op te zetten. Inmiddels is een indrukwekkend ADSB Ham data netwerk van radar stations opgebouwd. Dit zijn radio zendamateurs die vrijwilliger hun ontvanger hebben aangesloten op het netwerk. Een goed voorbeeld van Hamspirit.

De dekking loopt nu van Trondheim in het noorden toy Rome in het zuiden. Van Dublin tot Bukarest. Er zijn nog stations nog in schotland, frankrijk om het netwerk uit te bereiden.

Airscout aansluiten op het HAM ADSB data netwerk

Ben je een enthousiaste VHF-UHF-SHF amateur en wil je ook verbindingen maken via airplane scatter dan is Airscout een onmisbaar hulpmiddel.
Wil je airscout aansluiten op het netwerk dan staat op de website van OV3T een instructie hoe Airscout moet instellen. Ook is autorisatie nodig en daarvoor moet je hem een email sturen met je radio roepnaam.

Meer info

  • Airscout
  • Facebook groep: “ADSB data for Airscatter” meer bedoeld voor beheerders radar stations.
  • Facebook groep “Aircraft Scatter” meer bedoeld voor geinteresseerden voor vliegtuig scatter verbindingen.
  • Aircraftscatter website van W3SZ
  • In de VHF rubriek van de volgende nummers van Electron: ….