“DE” 2016 condities!

Condities is natuurlijk iets waar we allemaal op hopen en in mijn beleving waren de eind december condities de beste van het jaar voor 144 MHz en up. Het begon reeds op 20 december richting noordoost: na enige jaren was OH1ND in KP00xl goed te werken IN CW; 559! Ik was niet de enige die hem werkte, ook Peter PA3BIY en Jaap PA0O werkte hem met een oude maar gedegen Yaesu FT221 3 elementen yagi! Met kerstmis was ik even qrt maar daarna kon ik weer genieten, ik werkte zo’n 40 station met leuke afstanden met zelfs een nieuwe qra locator wat op 2 meter lang geleden was.

Het overzicht is als volgt:

Na de verbindingen had ik nog even een mail qso met Marek SP1JNY, altijd leuk om te zien wat er vanuit Polen te werken was. Zijn comments als volgt:

Hi  Theo, It was nice  to  work you  again too! Tropo  was  very  narrow  direction  to  west from  my  location. Very  interesting  than at the  end  the  same  time  was  good  tropo  also  EAST  dir.

Before the  qso  with  you I  had  qso with  ew3aa  (on ssb 59 630km  azimuth  100deg) than sq2eeq  (almost  local  qso  288km)  and  than  you  was   calling  me  when  I  was  back  of  my  antennas.   My  SPID  rotator  needs   30s  to  rotate  you dir  from  E.

In  total over  100qso’s.  Details  on the  attached  maps.  ODX   about  1500km  average  about  700km.

John  G4SWX  make  experiment  with  me  after  reducing  his  pwr  to  10W  I  cpy  him  55 on  sbb  (by  my  s meter)   –  about  900km.

At  the  end  I  hrd also very good (599+) many  bicons  from  SP  on  3cm even  over  500km  and  bicon’s  from DL  which  are up  to 100km west  from SP  border. That  happen  very  seldom   

I  use  4x17el  F9FT  and  500W  on  2m

And  4x21el F9FT  500W +  LNA  on  70cm

Happy  New  Year to All Dutch amateurs!

73!  Marek SP1JNY

Theo, PA1TK

1 antwoord
  1. Randy - PH4X
    Randy - PH4X zegt:

    De banden waren mooi open. Ik baal ervan dat ik niet wat harder gewerkt heb zodat de antennes al op het dak stonden na de verhuizing. Zeker nu ik hoogte en vrij zicht rondom heb. Mooie verbindingen!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie