IARU R1 vergadering 2017 in Landshut Duitsland

In Duitsland is vandaag de de IARU vergadering begonnen. 130 deelnemers uit Europa en Afrika stemmen veranderingen af en maken toekomstplannen voor de radioamateurdienst.

Groepsfoto van de deelnemers, uiteraard zijn de Nederlandse vertegenwoordigers daarbij!

Eerder zijn op deze website de VHF-en-hoger (C5) gerelateerde voorstellen onder de aandacht gebracht en om terugkoppeling gevraagd.

Op het laatste moment (ruim na de deadline) kwamen er nog wat voorstellen binnen (waarvan men kennelijk vond dat ze zo belangrijk waren om ze alsnog behandeld te krijgen):

  • Protection of amateur radio frequency band and implementation of relevant IARU, CEPT documents by national authorities (monitoren of overheden zich wel aan de IARU en CEPT afspraken houden),
  • Diplomas from Region 1 VHF and UHF contests (uitreiking achterstallige certificaten van contesten van vóór 2016),
  • Digital Voice network – exchange protocol (lijkt wel erg veel op een ander ingebracht voorstel).

Zeer recent is nog een ‘information paper’ ingebracht door de RSGB, aangezien deze informatief is kan dat natuurlijk nooit kwaad. Deze gaat over de laatste status van het ’50 MHz synchronised beacon project’, waarbij een aantal bakens om de beurt (na elkaar) gaan uitzenden. Het is de bedoeling dat PI7SIX hier deel van gaat uitmaken.

Zelfs ruim na de valreep kwam er nog een aanvullend voorstel om het bandgebruik van alle landen bij te houden. Mooi streven, waarbij afgevraagd kan worden of zoiets realiseerbaar is om het actueel te houden.

Het programma is zo ingedeeld dat diverse groepen deelnemers over clusters van voorstellen werkgroepen vormen. Op die manier wordt per onderwerp dieper ingegaan op de betreffende voorstellen en de samenhang daartussen.

Op woensdagmiddag zal alles van het volle programma behandeld en uitgediept zijn.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie