Overzicht VHF en hoger rubriek Electron juli 2023

Bij Weak Signals aandacht voor de Es opening van 18 mei. Tijdens die opening werkte Frank PA4EME op 2m ondanks drukke bezigheden toch een flink aantal EA5 en EA7 prefix stations. Ook op 28 mei was er zo’n opening, toen werkte Jaap, PA0O in FT4 en FT8 in slechts 41 minuten 82 verschillende stations!

In de VS heeft Gene, KA6U in de maand mei een aantal staten in het midden en westen van de VS bezocht. Hij was met EME actief op 70cm en 23cm en heeft diverse tegenstations verblijd met een nieuw locatorvak of een nieuwe staat. Gene werkte met twee yagi’s op 70cm en op 23cm met een paraboolantenne in de vorm van een opvouwbare parapluantenne. Hij doet daar uitvoerig verslag van in zijn zeer leesbare blog.

Verderop vinden we de uitslag van de ATV contest van maart. In deze contest zijn 28 stations actief geweest vanuit 30 locatorvakken. 70cm en 23cm waren de meest gebruikte banden, zoals gewoonlijk. Jack, PA0BOJ haalde met 4002 de meeste punten. Na het overzicht van de diverse banden kunnen we een aantal reacties lezen van de deelnemende stations. PA3AOD had het leukste contestbeeld volgens Rob PE1ITR.