Overzicht VHF en hoger rubriek Electron november 2015

De aankondiging van de DvdRA waar de commissie ook aanwezig zal zijn en waar we wat apparatuur uit de beginperiode van de VERON laten zien

De aankondiging van de VHF-en-hoger-dag. Nog niet alles ligt vast, maar in ieder geval zullen de bekers worden uitgereikt, is er een forum en zijn er lezingen. Zoals gebruikelijk zullen koffie/thee en lunch gratis zijn, maar alleen voor VERON leden. Niet-leden zijn welkom maar dienen een bijdrage te betalen.

Bij Frequentiemanagement een aankondiging van het nieuwe IARU VHF Managers Handbook en een discussie over repeatercoördinatieverzoeken (één woord!.

Een verslag van de UKW Tagung in Weinheim van de hand van Hans Wagemans ON4CDU.

Een verslag van de radiomarkt bij De Lichtmis door Chris, PA3CRX.

Onder Contesten een aansporing om toch vooraf eens mee te doen met een van de vele telefonie, telegrafie of ATV contesten. Sommige contesten “draaien”24 uur, maar er zijn ook kortdurende activiteits contesten. Het insturen van de bijbehorende logs is tegenwoordig een stuk gemakkelijker geworden dankzij de contestrobot. De Marconicontest (alleen telegrafie) staat het eerste weekend van november op de agenda, ook geschikt voor minder snelle sleutelaars. Verder de uitslag van de september contest, met o.a. het sneue verhaal van de mislukte deelname van Theo, PA1TK.

Bij Amateursatellieten aandacht voor de lancering van een aantal nieuwe cubesats, diverse Chinese amateursatellieten, de aankondiging van de lancering van de AAUsat-5 voor het relayeren van AIS signalen, een soort APRS voor de scheepvaart. Verder de plek waar je decodeer software voor de telemetrie van de Fox satellieten kunt ophalen. Tjeerd, PA3GNZ,  beschrijft zijn ervaringen met ontvangst van de telemetrie van de AO-73 (FUNcube-1) satelliet

Bij Quality modes treffen we het tweede deel van een beschrijving van het Yaesu System Fusion aan. Ook deze bijdrage is van Remco, PE1PIP.

Bij ATV zien we verslagen van verschillende deelnemers over hun belevenissen tijdens de september contest, o.a. van Chris PA3CRX, Frans PC2F, Trevor PA2TG, Jean PA3DLJ en Wim PE1EZU. Verder een overzicht van de activiteiten binnen het ATV-collectief Amstelland door Renny PE1ASH en een rapportage over ATV op de 9cm-band door Lex, PE1CVJ. Eddy, PA0EHC beschrijft een bouwproject voor een digitale SWR en vermogensmeter binnen de RAZ groep Zoetermeer.

Bij Nieuwe Apparatuur aandacht voor een 6cm versterker voor 5W en de MB1 SDR transceiver voor alle banden t/m 2m.

Tenslotte nog wat artikelen uit andere bladen, uit Funkamateur de Rolatube, een oprolbare antennemast die echter wel prijzig is voor zijn 3 m lengte en als goedkoper alternatief een uitschuifbare mast van 4,6 m lengte met zeven segmenten. Ook in Funkamateur een uitgebreide beschrijving van de FM / DMR portofoon Hytera PD-365. Deze zeer compacte portofoon wordt alleen maar via enkele druktoetsen bediend en heeft een antenne die in de behuizing is geïntegreerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie