Uitnodiging VERON VHF en hoger contest op 4 en 5 juli 2020

Uitnodiging

Op zaterdag 4 juli 2020 vanaf 14:00 UTC tot zondag 5 juli 2020 14:00 UTC worden door de VERON maar liefst twee VHF en hoger SSB/CW contesten gehouden. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen.

144 MHz en hoger

Er is dan activiteit zijn op alle VHF, UHF en Microgolf banden vanaf 144 MHz en hoger in heel Europa. Elke land in Region 1 organiseert gelijktijdig een soortgelijke contest. Dit is ook een mooi moment om te experimenteren met je apparatuur en antennes, bestuderen van radio propagatie enzovoorts. Er zullen voldoende tegenstations zijn.

Deze contest is ook de derde in de serie van vijf waarvan de behaalde punten meetellen voor het competitie klassement.

50 / 70 MHz

Gelijktijdig op hetzelfde tijdstip wordt ook deel 2 van de 50 en 70 MHz contest gehouden. In het derde weekend van juni werd deel 1 gehouden.  Voor de einduitslag worden de punten van deel 1 en deel 2 opgeteld.

Deelname

U kan deelnemen door het log in VHFREG1 EDI bestandsformaat na de contest te oploaden naar de contestrobot. Stuur je log altijd in ook heb je maar een paar verbindingen gemaakt. Hiermee laat zien dat er activiteit is!

In deze contest dient te worden uitgewisseld de roepnaam, de locator met 6 tekens, het RST rapport en een volgnummer te beginnen met 001. Het volledige contest reglement staat op deze pagina.

 

Ik wens iedereen veel en leuke verbindingen toe.