2 mtr contest belevenissen van PA3CRX

Eens een paar uurtjes meegedaan met de ’grote’ 2 mtr contest. Vanwege het grote aantal deelnemers zouden er tegenstations genoeg zijn. Omdat ik niet thuis was heb ik een HB9CV op een ‘ramenlap schuifstok’ gezet en uit het dakraam gestoken. Als transceiver de good old FT290R. 2,5 Watt output is niet veel, zeker niet met deze antenne, die niet eens boven de nok van het dak uitstak.

HB9CV uit het dakraam gestoken door PA3CRX

Draaiend over de band werden vele stations gehoord uit Duitsland, Engeland, België en Frankrijk. Op zaterdagmiddag/avond was het behoorlijk druk en werden de stations steeds aangeroepen. Op zondagochtend was het beduidend rustiger en bleef men soms lang CQ roepen voordat er eens een station terugkwam. Dat zijn de momenten waarop een qrp station zoals die van mij meer kans heeft. Toen de regen met bakken uit de lucht kwam moest het dakraam dicht en ben ik gestopt.

In totaal toch 14 verbindingen gemaakt met Nederlandse, Duitse, Engelse en een Belgisch station. De grootste afstand was maar liefst 308 km.

Voor de afstanden naar de stations heb ik de Excel sheet van het ATV log gebruikt en daarna de gegevens ingevuld in de contest robot. Omdat ik geen EDI file upload doe ik niet mee in de uiteindelijke uitslag maar laat zo wel zien dat er activiteit is.

Wie deelt nog meer z’n bevindingen?

Chris PA3CRX