SSB, CW, FM contest op 144 MHz en hoger op 4 en 5 maart 2017

Komend weekend is het weer de eerste VERON VHF/UHF/SHF contest van dit jaar. Hoewel het een contest is kan natuurlijk ook gewoon wat DX gewerkt worden of alleen geluisterd worden wat er zoal in de lucht komt op deze banden. De daarbij meest gebruikte antenne-polarisatie is ongetwijfeld horizontaal. Heb je alleen een verticale spriet is natuurlijk ook mee te doen maar zal zelfs met een eenvoudige dipool, HB9CV of (zelfbouw?) kleine yagi (desnoods uit het dakraam gestoken) het veel beter gaan. Vooral op zondag, als veel stations elkaar hebben gewerkt heeft men meer tijd voor kleinere stations om het langere tijd te proberen de verbinding rond te maken.
De contest begint op 4 maart om 14:00u UTC (15:00 LT) en loopt tot 5 maart 14:00u UTC (15:00 LT).

2 antwoorden
 1. Randy (PH4X)
  Randy (PH4X) zegt:

  Afgelopen zaterdag werd en flink geklust in de Gerbrandytoren door de Hobbyscoop crew. PI6ATV wordt langzaam weer opgebouwd en HAMNET uitgebreid. Daardoor was ik niet in de gelegenheid om 15.00 uur al te starten.

  In de avond heb ik 2,5 uur op de band kunnen draaien. Zondagmorgen hetzelfde. De condities waren zeer matig tot afwezig. Op 70cm ging het moeilijk. Vanmorgen toen ik naar de antenne keek bleek ook wel waarom. Deze staat met een elevatie van 30• omhoog te kijken. Een overblijfsel van de storm vrees ik.
  Op 23 en 13 heb ik niet mee kunnen doen. De schotel staat nog niet op het dak.

  http://www.ph4x.com/march-2017-vhf-contest/

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie