Uitnodiging VERON velddag contest op 2/3 juni 2018

Hierbij de uitnodiging om mee te doen met de VERON velddag contest komend weekend.  De contest wordt gehouden op alle banden vanaf 50MHz en hoger en staat alleen open voor deelnemers waarvan het station niet verbonden is met het vaste electriciteitsnet. Er mag ook geen gebruik gemaakt worden van permanent vast opgestelde antennes. Dat neemt niet weg dat ook vast opgestelde stations verbindingen kunnen maken en punten kunnen geven aan de deelnemers.

Voor een verbinding uitwisselen Rapport + Volgnummer en QTH Locator. Er zijn geen secties. Dit is een zogenaamde losse contest die op zichzelf staat. De logs kunnen in EDI REG1 formaat via de contestrobot worden ingediend.  Hier staat het contestreglement.

In de landen om ons heen worden ook contesten georganiseerd. Het is wel zo dat deze keer in hetzelfde weekend ook HamRadio 2018 Beurs in Friedrichshafen wordt gehouden. Daardoor kan de activiteit wat minder zijn.

  • Microgolfcontest in DL, OK, OM, SP en verder. Hier staat een qrv lijst.
  • De Championnat de France THF op 144MHz tm 47 GHz is ook een belangrijke contest.

 

Ik maak nog even gebruik om te melden dat in het weekend van 16/17 juni de IARU 50/70MHz contest wordt gehouden. Schrijf het alvast in de agenda! Nadere informatie hierover volgt t.z.t.

73 Rob PE1ITR
VHF contestmanager