Laatste 144 MHz contest PA1TK/p mislukt

Na 40 jaar moest het nog 1 x gebeuren, portable contesten op een mooie plek en liefst dit keer in Nederland. Die plek werd gevonden op de Trintelhaven aan de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad.

De voorbereidingen begonnen reeds begin augustus: het aanvragen van de benodigde vergunning bij Rijkswaterstaat, de opbouw van 2 nieuwe mast-heads met coaxrelais en preamps, de reservering van een VW transporter met aanhanger voor vervoer van aggregaat en masten en het verder gereed maken van het te gebruiken station bestaande uit 2 x Yeasu FT 847’s (1 x rx/tx, 1 x rx voor het 2e antenne systeem), 2 masten met 3 x 9 el F9FT en 2 x 9el F9FT, iedere mast met een eigen eindversterker. Als hulp bij de opbouw gingen mijn xyl en yl-qrp met vriend nog 1 x mee, maar wel voor de laatste keer!

De vergunning van Rijkswaterstaat was snel binnen; ik mocht gaan staan op het parkeerterrein waarbij dan voor het tuien van de masten gebruik werd gemaakt van zware tui-platen; goed te gebruiken tot windkracht 5. Meestal is het in het eerste weekend van september redelijk weer dus dat moet kunnen.

In de week voor de contest bleek dat de weersvoorspelling niet al te best was, veel regen en zaterdagnacht windkracht 7; dat vroeg om wijziging van de plannen: antennes slechts 2 x 9el en 1 x 9 el en uitwijken van het parkeerterrein naar de strekdam waar de mogelijkheid bestond om de masten goed af te tuien met behulp van tui-pennen.

De opbouw van het complete systeem duurde veel langer dan gepland, maar was een half uur voor de contest gereed….en toen kwam er controle van Rijkswaterstaat afd. handhaving: “U staat niet op de plek zoals afgesproken”, Nee, dat klopt de wind is harder dan gepland, dus moesten we uitwijken naar deze plek. “Begrijpelijk, maar dat is niet conform afspraak, dus U mag nog een uur staan maar dan moet U hier weg…….” Alle argumenten welke van mijn kant werden aangevoerd werden helaas niet geaccepteerd; dus met mijn “crew” besloten om dan maar niet aan de contest deel te nemen. We waren dus zaterdagavond om 19:00 uur thuis; voor de eerste keer in 40 jaar geen verbindingen gemaakt tijdens DE VHF contest in September met dank aan Rijkswaterstaat, afdeling Handhaving. Mocht er iemand zijn die er volgend jaar gebruik van wil maken: ik heb de naam en contactgegevens van Rijkswaterstaat…wel vooraf goed afstemmen waar je gaat staan en niet verkassen…..

Vy 73,

Theo PA1TK

op weg naar Trintelhaven PA1TK

Onderweg naar de Trintelhaven

 

conteststation van PA1TK op Trintelhaven

Klaar om te beginnen: 2 x 9 + 1 x 9, VW transporter als “shack”, 10 KVa aggregaat

 

 

 

 

3 antwoorden
  1. Chris van den Berg
    Chris van den Berg zegt:

    Jammer dat dit geen succes is geweest, jammer van alle inspanningen. Hopelijk toch nog een volgende keer want er hebben vast veel stations naar uitgekeken.

  2. bart
    bart zegt:

    Wellicht verstandig om volgende keer een te proberen op ee particulier terrein. hier heb je minder last van regeltjes. camping jachthavens sportterrein enz. ook zij zijn gebaat bij publiciteit . Zie dit als een extra reclame voor hun. artikeltje in het plaatselijk krantje. Ook is het verstandig om een eventuele aanvraag zo algemeen mogelijk te doen. Zodat er er flexibel mee kan worden omgegaan. een exacte opgave belerkt ook jouw keuzes.

Reacties zijn gesloten.