Toelichting hoe een log te uploaden door problemen met de N1MM+logger

EDI bestanden die vanuit N1MM+ logger zijn geëxporteerd kunnen niet verwerkt worden in de contestrobot.

De oorzaak is dat N1MM+ alle logs voor alle banden onder elkaar naar één bestand exporteert in plaats van daar afzonderlijke bestanden per band te maken. In dat ene bestand staan de logs per band wel netjes onder elkaar. Dus je kunt er door de juiste sectie eruit te knippen en in een nieuw tekstbestand te plakken eenvoudig bestanden per band van maken.

Omdat N1MM vroeger wel aparte bestanden per band aanmaakte heeft Rob PE1ITR hierover gecorrespondeerd met K3CT, een van de ontwikkelaars. Het resultaat is dat men dit niet gaat aanpassen. Zij hebben eerder gehoord dat één bestand voldoende zou zijn.

Rob zal de robot aanpassen zodat het wel mogelijk is om dergelijk combinatiebestanden te uploaden. Deze aanpassing duurt even. Daarom zal iedereen die afgelopen weekend tijdens de vhf-uhf contest op meerdere banden actief is geweest deze keer de workaround van het knippen en plakken moeten toepassen.

Mocht je een combinatiebestand uploaden krijg je daar een melding van.

Dank aan Rob PE1ITR voor deze service.

3 antwoorden
 1. Theo PA1TK
  Theo PA1TK zegt:

  Raar verhaal Chris, ik gebruik N1MM Logger plus, maar heb nimmer gemerkt dat er problemen mee zijn na het uploaden van de files in de robot; zie de juli contest en de dac van vanavond.

 2. Theo PA1TK
  Theo PA1TK zegt:

  Zelfs als je een combi file (gegevens van meerdere banden in 1 edi file) aanmaakt in N1MM logger plus is het eenvoudig om deze per band te kopiëren en in een text file te zetten wat je dan benoemd: pa1tk_144 MHz, pa1tk-432 MHz, etc, etc.
  Je kunt dan de diverse aangemaakte tekst files per band in voeren in de robot; dat zelfde werkt ook met de IARU robot .

 3. Rob PE1ITR
  Rob PE1ITR zegt:

  Ha Theo,
  ja precies. Je bent QRV geweest op 1 band dan werkt het uploaden normaal.
  Als je op meerdere banden qrv bent dan zet N1MM+ alle logs onder elkaar en dan kun je dat met knippen en plakken oplossen. Geen probleem als je dat zo doet.
  Maar ik heb een beeld dat knippen en plakken niet nodig hoeft zijn. Vandaar dat ik het wil oplossen..

Reacties zijn gesloten.