Op 5, 6 en 7 mei was in Landshut de Executive Committee (EC) vergadering van IARU Region 1

Negentien personen namen hier deel aan, waarvan zes niet de gehele tijd. Voor VHF-en-hoger (C5) was voorzitter Jacques ON4AVJ aanwezig. Naast het vaststellen van de status van de actielijst van de vorige vergadering en de diverse status overzichten uiteraard aandacht voor de voorbereiding van de IARU vergadering in september. Het financiële verslag is goedgekeurd, wel is een project gestart om bepaalde kosten naar een redelijk niveau terug te brengen.

Bij ‘Spectrum matters’ worden de resultaten van de ruismetingen die door de VERON zijn gedaan genoemd (over de ruismetingen is ook een voorstel voor de C5 vergadering in Landshut).

Omdat de baken coördinator van C5 zijn functie zal neerleggen, is geopperd de functies van HF en VHF-en-hoger samen te voegen, dus één baken coördinator. De EC heeft besloten dat niet te doen. Er zijn trouwens meer vacatures bij de IARU (zie ook de IARU voorstellen in het bericht hieronder, de mensen die vinden dat vacatures te laat worden bekendgemaakt kunnen nu hun kans pakken en solliciteren). In Friedrichshafen zal een lezing gegeven worden wat de IARU eigenlijk doet.

 

Het gehele verslag is hier te downloaden (bovenaan het verslag is het verkeerde jaartal genoemd, het betreft toch echt 2017).